Virksomheder i Odense Sport & Event

Odense Boldklub

I 1887 blev de første skridt til fodboldklubben OB taget. Odense Cricketklub blev stiftet 12. juli 1887 og to år senere skiftede klubben navn til Odense Boldklub, da flere sportsgrene, heriblandt fodbold, blev tilknyttet.

OB har i mange år været blandt de største fodboldklubber, både lokalt og nationalt. De seneste år er klubben vokset til en stor virksomhed med mange ansatte. Forretningen drives på grundlag af professionel fodbold, hvor selskabet har et stærkt brand. I de seneste år har OB arbejdet på at udvide forretningsgrundlaget til også at omfatte andre former for indtægtsgivende aktiviteter indenfor kulturlivet.

På fodboldbanen har OB i en årrække været en del af Danmarks top. OB har hjemmebane på TREFOR Park, hvor holdet til store kampe samler op mod 15.000 tilskuere. I den hjemlige turnering, Superligaen, er det holdets målsætning at etablere sig som et af landets tre førende fodboldforretninger.

I den bedste danske række har OB de seneste år været en del af toppen, og i 2006 vandt holdet bronzemedaljer. Både i 2002 og 2007 har OB vundet Landspokalturneringen, der er en af de to titler, der spilles om i Danmark.

OB er ofte deltager på den europæiske scene, hvor holdet har deltaget i UEFA Cuppen flere gange. I 2006 spillede OB kampe mod bl.a. skotske, tyske, franske, spanske og walisiske hold.

OB omfatter foruden Superligatruppen tillige OB's 2. hold og det bedste ungdomshold i aldersgrupperne 10 til 12 år, 12 til 14 år, 14 til 16 år og 16 til 18 år.

Odense Congress Center

Odense Congress Center (OCC) er en virksomhed med mange jern i ilden. Virksomhedens fire hovedområder er:

  • Konferencer, møder, kongresser og seminarer
  • Messer og udstillinger
  • Hotel
  • Restaurant
Odense Congress Center har en lang fortid bag sig. Historien går tilbage til 1978, da det daværende Fyns Forum i Odenses centrum lukkede. I starten af 1980’erne blev planerne om et nyt Fyns Forum iværksat.

I 1982 blev Fyns Forum på Ørbækvej indviet og virksomheden var straks en succes med mange udstillinger og koncerter. Derfor udvidede man få år efter med en Hal B. Næste milepæl finder man i 1989, hvor man opførte selve kongrescentret med hotel- og konferencelokaler ved siden af Fyns Forum.

Odense Congress Center og Fyns Forum lå nu tæt forbundet og der gik ikke mange år, før det hele blev samlet under en samlet virksomhed: Odense Congress Center i starten af halvfemserne. 
Fælles for de mange år i OCC’s historie er, at stedet har været velbesøgt til adskillige messer, udstillinger, konferencer og hele to Melodi Grand Prix'er i 1993 og 2014.


JVB LIVE

Koncertbureauet JVB LIVE er Syddanmarks største koncertarrangør med mange år på bagen. JVB begyndte i 1989 og blev en del af Odense Sport & Event i december 2006.

JVB arrangerer overvejende koncerter i Odense. De faste spillesteder er her Magasinet, Odense Idrætshal, Odense Koncerthus og Odense Congress Center – til udendørs arrangementer anvendes amfiscenen i Den Fynske Landsby, Engen ved Fruens Bøge og amfiscenen ved Brandts Klædefabrik samt en række andre spillsteder over hele Fyn.

JVB har gennem årene præsenteret et utal af navne på de forskellige spillesteder, især mellemstore og store danske bands. Kim Larsen, TV2, Rasmus Seebach og mange flere er næsten faste inventarer på JVB’s program. Store danske rocknavne som Nephew, Dizzy Mizz Lizzy, D-A-D og VOLBEAT har også gæstet JVB's koncertsteder.

Også udenlandske kunstnere har gennem JVB fundet vej til Odense og Fyn. Således har folk som Joe Cocker, Simply Red, Bob Dylan, Status Quo, Tom Jones og Roger Waters og Leonard Cohen alle optrådt på fynske scener, arrangeret af JVB.

Af de helt store koncertoplevelser tæler JVB den udsolgte koncert med Elton John på Fionia Park (Nu: TREFOR Park) i 2007, samt den britiske verdensstjerne, Sting, der gjorde sin entre på scenen i Engen i 2012 og Leonard Cohen, der spillede foran flere end 11.000 mennesker i Kongens Have i 2013.

Den foreløbige kulmination på JVB's virke som koncertarrangør var dog koncerten med danske VOLBEAT i Tusindårsskoven i Odense. Flere end 36.000 gæster fra hele verden mødtes til den største koncert med et dansk band på dansk jord nogensinde - et arrangement som både JVB og OS&E som helhed efterfølgende modtog store roser for. 

Odense Eventyr Golf

Den seneste tilføjelse til Odense Sport & Event byder både på en 27-hullers Europa Tour-bane af international standard, såvel som møde og fest-faciliteter med en af øens smukkeste udsigter.

Odense Eventyr Golf har således lagt baner til flere store turneringer gennem tiderne, og benyttes fortsat flittigt af et stort antal golfentusiaster fra både ind- og udland. 

Kai Thor A/S

Kai Thor har siden 1974 leveret individuelle kulinariske totalløsninger til store dele af det danske erhvervsliv, organisationer og myndigheder. I dag beskæftiger Kai Thor sig med flere forretningsområder, og de største er event-catering og kantineløsninger.

Gennem fokusering med konstant høje krav til råvarer, medarbejdere, kreativitet og innovation afvikler vi alt fra receptioner, rejsegilder og events til store firmafester for op til mange tusinde mennesker - for eksempel 70.000 måltider under Europeaden i Horsens i 2007.

Siden starten er kravene til det gode køkken skærpet, og i dag leverer vi dagligt gourmetoplevelser, hvor blandt andet nøglehulsmærkning og en aktiv holdning til madspild er forenet med kreativitet, logistik og økonomi.

https://survey.enalyzer.com/?pid=r6mir4ne